Fibromyalgie betekent letterlijk ‘pijn in bindweefsel en spieren’. Wie aan deze ziekte lijdt, heeft vaak last van verschillende klachten en bovendien manifesteren ze zich op hetzelfde moment. Pijn, spierpijn, stijfheid, hoofdpijn, darmproblemen en slaapstoornissen zijn de meest voorkomende klachten. Een aantal van die klachten kunnen we bestrijden...

Dankzij wetenschappelijk onderzoek weten we nu dat de ziekte veroorzaakt wordt door te veel zenuwvezels in de bloedvaten. Daardoor lijken sommige patiënten aan overgevoeligheid te lijden en werd hun ziekte vroeger vaak afgedaan als ‘iets tussen de oren’. Gelukkig weten we nu beter.

Jammer genoeg heeft de medisch wereld nog geen permanente oplossing voor de aandoening gevonden en dus beperkt de behandeling zich tot het bestrijden van de klachten.  Bij Green Sleep gaan we samen met de patiënt op zoek naar manieren om zijn of haar nachtrust comfortabeler en pijnvrijer te maken. Een vaak voorkomend probleem ligt namelijk bij het slapen. Door het te veel aan zenuwvezels kunnen de patiënten enerzijds moeilijk inslapen wegens pijnlijke drukpunten en anderzijds hebben ze te weinig diepe slaap omdat ze moeten draaien en keren. Met ons slaapsysteem op maat kunnen we bij elke patiënt een slaapoplossing zoeken.