Je heb een bed nodig dat je lichaam ergonomisch perfect ondersteund.  Hoe beter je wervelkolom ligt in bed, hoe minder last je zal hebben.

Het opbouwen van de matraskern gebeurt op basis van de lichaamsbouw en de dominantie lighouding van de beslaper. Aangezien we allemaal verschillend zijn, moet de kern individueel aangepast worden. Door verschillende samenstellingen van hardheden (soft, medium, firm) te gebruiken, zowel in de hoogte als in de lengte (lineair en lateraal) van de matras, is het mogelijk om iedere rug perfect te ondersteunen en rugpijn aan te pakken.

Ondersteuning aan de heup

De meeste problemen duiken op aan de schouder en de heup, zeker bij zijslapers. De schouder moet mooi kunnen wegzakken in de matras (soft aan de schouder), maar de heup moet meestal meer ondersteund vanwege het gewicht. Hiervoor dient de Ortho-versie. Aan de heupzone voorzien we bijvoorbeeld een kern met een medium hardheid, zodat de heup minder diep kan wegzakken en de ruggegraat op een correcte manier in bed ligt. Om ervoor te zorgen dat de knieën mooi kunnen wegzakken voorzien we daar dan weer een zachte zone. Klik op de foto voor een voorbeeld van een ortho-versie. Het ortho-gedeelte is voorzien in de tussenlaag van 10 cm en bestaat uit 3 delen in verschillende samenstellingen van soft, medium of firm.